Verstappen verkoopt ‘werkauto’ voor 33.333 euro voor goed doel

Max Verstappen. © ANP / Leo Vogelzang International

Max Verstappen verkoopt de auto waarmee hij doorgaans naar de Formule 1-circuits rijdt. De witte Honda Civic Type R is te koop voor 33.333 euro, een bedrag dat verwijst naar het nummer 33 waarmee Verstappen in de Formule 1 rijdt. De opbrengst gaat naar Wings for Life, een mede door Red Bull opgezette organisatie die probeert een remedie te vinden voor ruggenmergletsel en dwarslaesies.

redactie

„Hi allemaal, Max hier”, zegt Verstappen in een filmpje van zijn sponsor CarNext. „CarNext verkoopt mijn auto, het geld gaat naar het goede doel. Ik heb nog één keer in deze auto gereden om te checken of alles in orde is. En hij is top.” In de video is te zien hoe de kersverse wereldkampioen in de Formule 1 nog een keer flink gas geeft in de auto. Verstappen heeft zijn naam en handtekening op het dashboard gezet.

Lees ook: Formule 1-bolide Jos Verstappen in de verkoop

De ‘werkauto’ van Verstappen is vanaf vrijdag te koop op de website van CarNext. Wie als eerste het bedrag van 33.333 euro aftikt, krijgt de handgeschakelde Honda uit 2018 thuis afgeleverd. Verstappen heeft de kilometerteller op 58.048 gezet. De nieuwprijs bedraagt 63.530 euro.

Verstappen rijdt als wereldkampioen komend jaar in de Formule 1 met het nummer 1 op zijn Red Bull-bolide.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal