GrausBouw uit Hoensbroek gaat komende tien jaar onderhoud VISTA college verzorgen

VISTA College Heerlen 

VISTA College Heerlen © Hollandse Hoogte / ANP

Sittard-Geleen -

GrausBouw uit Hoensbroek is na een Europese aanbesteding gekozen om de komende tien jaar het preventief en bouwkundig onderhoud bij het VISTA college te verzorgen. Het gaat in totaal om 90.000 vierkante meter vloeroppervlak verspreid over locaties in Sittard, Maastricht en Heerlen.

Redactie WijLimburg

Jules Wijsen, senior consulent vastgoed bij VISTA: „Bij het onderhoud van vastgoed hoort een langdurig partnership. Met GrausBouw als onderhoudspartner stellen we gezamenlijk een meerjarig onderhoudsplan op om de conditie van het vastgoed zo optimaal mogelijk te houden en ons vastgoed een kwaliteitsimpuls te kunnen geven.”

Eisen

De onderwijsinstelling stelde bij de aanbesteding diverse eisen. Zo moest het onderwijs te allen tijde kunnen doorgaan. GrausBouw houdt daar in de planning van werk rekening mee en beperkt overlast voor studenten en medewerkers tot het minimum.

Flexibiliteit

Volgens Wijsen is de dynamiek in het onderwijs groot. „Het ene jaar is er behoefte aan grote klaslokalen, het jaar erop juist aan kleinere ruimten. Verandert ons onderwijsconcept, ook dan heeft dat impact op de inrichting van de gebouwen. Flexibiliteit is dus nodig. Bovendien is het prettig dat Grausbouw beschikt over veel praktische ervaring en van daaruit suggesties doet. Suggesties waarvan wij zeggen: ‘Potverdorie, daar hadden we niet aan gedacht.’”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee