Beek maakt prestatieafspraken met ZOwonen en Huurdersbelangenraad

Van links naar rechts: Ralph Diederen, Janine Godderij en Paul Montulet. © Gemeente Beek

Beek -

De gemeente Beek heeft voor komend jaar prestatieafspraken gemaakt met de Huurdersbelangenraad Beek en ZOwonen die moeten leiden tot meer inclusieve wijken en een passend woningaanbod.

Paul Dolhain

Daarnaast moeten de afspraken ook zorgen voor het behoud en vergroten van leefbare en veilige woonwijken. Huurdersbelangenraad, ZOwonen en de Gemeente Beek maken jaarlijks afspraken over de woningvoorraad, de betaalbaarheid daarvan, het verduurzamen van woningen, zorg en welzijn en leefbaarheid. Dat heeft al geleid tot afspraken over starters op de woningmarkt, een gematigd huurbeleid, zonnepanelen voor 168 huurwoningen, het in beeld brengen van specifieke (kwetsbare) doelgroepen en meer samenwerking in wijken en buurten waar de leefbaarheid en veiligheid onder druk staan.

Leefklimaat

Uitgangspunt van de afspraken is dat alle partijen samenwerken om ambities, die het woon- en leefklimaat in Beek verbeteren, waar te maken. Daarbij krijgen ook inwoners de ruimte om mee te denken en mee te doen. Wethouder Ralph Diederen: „Een mooi voorbeeld daarvan is een bewustwordingscampagne onder 65-plussers met een medische indicatie. Door hen te betrekken en te bevragen over wat (op termijn) een passende woning voor hen is, hopen we voor meer doorstroming in de huurmarkt te zorgen. Op die manier kunnen deze mensen op tijd naar een geschikte woning verhuizen en zijn er minder woningaanpassingen nodig.”

De prestatieafspraken zijn ondertekend door Janine Godderij (directeur ZOwonen), Paul Montulet (voorzitter Huurdersbelangenraad Beek) en Ralph Diederen (wethouder Gemeente Beek)

Lees ook: Gemeente Beek en ZOwonen schieten starters op de woningmarkt te hulp

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal