MVV kansloos onderuit in beker tegen eredivisie-laagvlieger PEC Zwolle

Print
MVV kansloos onderuit in beker tegen eredivisie-laagvlieger PEC Zwolle

Afbeelding: Pro Shots -Niels Boersema

MVV is kansloos uit de KNVB-beker gevlogen. Dinsdagavond was PEC Zwolle veel sterker dan de Maastrichtenaren. In de Overijsselse hoofdstad werd het 4-0.

Slordige voorzetting van Nicky Souren leidde de eerste kans van de wedstrijd in. Rav van den Berg kon daardoor voor het eerst richting het doel van Romain Matthys vuren. Zijn schot krulde echter net naast.

De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en het tegendoelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. Via onhandig uitverdedigen door Mart Remans kreeg PEC een corner. Die hoekschop belandde uiteindelijk voor de voeten van Siemen Voet, die vervolgens erg simpel kon scoren.

Na 20 minuten keek MVV al tegen een 2-0 achterstand aan. Opnieuw werd uit een corner gescoord. Dit keer kon Rav van den Berg met het hoofd scoren. De achterstand in combinatie met het vertoonde spel deed vermoeden dat de wedstrijd al was gespeeld.

Het antwoord van de Maastrichtenaren bleef dan ook uit. Er kon in de eerste helft zelfs geen enkel schot op doel werden genoteerd tegen de laagvlieger in de eredivisie.

Na een rappe combinatie na een uur spelen prikte PEC de bal opnieuw in het doel. Spits Slobodan Tedic stond echter buitenspel. Het gaf aan dat ook na de rust de thuisploeg veel beter was dan de Maastrichtenaren.

Drie minuutjes later was de 3-0 wel een feit. Invaller Tim Zeegers werd met een simpele voetbeweging uitgespeeld door Luka Adzic, die vervolgens de bal hard in het dak van het doel joeg. Tedic maakte negen minuten later ook nog de 4-0.

Pas een kwartier voor tijd kwam MVV voor het eerst gevaarlijk uit de hoek. Een vlotte aanval via de rechterkant kwam bij Sven Blummel die met een boogbal PEC-goalie Kostas Lamprou probeerde te verrassen. De Griekse doelman was net op tijd alert. Verder moest MVV alle zeilen bijzetten om een grotere nederlaag te voorkomen. Dat lukte.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee