BAL voor rust weggespeeld door Heroes

Print
BAL voor rust weggespeeld door Heroes

Het gemis van Roel van Overbeek, hier op archiefbeeld, deed BAL tegen Heroes veel pijn  Afbeelding: Tessa van Gameren

DEN BOSCH -

Tegen Heroes Den Bosch was Basketbal Academie Limburg (BAL) dinsdagavond één helft meer een sparringpartner dan een serieuze tegenstander. De ongeslagen koploper liep voor de pauze over de gehavende Weertenaren heen (51-18). Dat was de basis voor het uiteindelijke 97-56 verlies van BAL.

Door blessures en ziekte is de Weerter ploeg dit seizoen allesbehalve een ingespeeld team. De afwezigheid van spelverdeler Roel van Overbeek (ziek), die net als Marijan Obad meerdere weken uit de roulatie is, doet daarbij extra pijn. Het zelfvertrouwen van de hele ploeg is inmiddels flink aangetast en in die situatie moet BAL tegen sterke opponenten zoals Heroes extra diep gaan om de schade enigszins te kunnen beperken.

Daartoe waren de spelers tegen Heroes niet in staat. Zo werd de ploeg na een 0-4 voorsprong in de eerste helft een speelbal van de Bosschenaren die via 29-9 bij een 51-18 voorsprong gingen rusten. Heroes kwam minder agressief uit de kleedkamer waardoor de Limburgers iets gemakkelijker konden aanvallen. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt en BAL scoorde in de eerste zes minuten na de pauze meer punten dan in de hele eerste helft (68-38). Ook daarna liep de achterstand minder snel op en bleek Chris Hudson met veertien punten opnieuw de meest productiefste speler aan Weerter zijde.

Lees ook: Bekerhouder BAL al in eerste ronde uitgeschakeld

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee