Mercedes weigert deelname aan fotomoment FIA

Print
Mercedes weigert deelname aan fotomoment FIA

De Mercedes-auto van Lewis Hamilton.  Afbeelding: EPA

Dat Mercedes niet blij is met de gang van zaken tijdens de Formule 1-finale in Abu Dhabi is inmiddels wel duidelijk.

Max Verstappen werd tijdens de laatste race van het seizoen kampioen en versloeg Lewis Hamilton. Mercedes tekende direct protest aan tegen de gang van zaken omtrent de procedure rond de safety car, dat werd verworpen door de stewards. Het topteam heeft nog tot donderdagavond de tijd om in beroep te gaan.

Donderdagavond is het FIA-gala waar Verstappen bijvoorbeeld zijn kampioenstrofee krijgt uitgereikt. Of een afvaardiging van Mercedes – inclusief Hamilton en Valtteri Bottas – daarbij aanwezig is valt nog te bezien.

Nyck de Vries

Mercedes heeft besloten om richting dat gala van de autosportfederatie geen auto’s beschikbaar te stellen voor een traditionele foto. De FIA vraagt alle auto’s op voor dat moment, ook uit andere autosportklasses. Mercedes stuurde de Formule 1-auto en ook de Formule E-auto niet op.

Lees ook: Bernie Ecclestone noemt gedrag van Mercedes een lachertje: ’Ze zetten krassen op hun eigen ster’

Het team werd wederom constructeurskampioen in de Formule 1, maar sinds zondagavond is het stil op de sociale media-kanalen. Nyck de Vries werd eerder namens Mercedes kampioen in de Formule E.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu