Spits Agüero van Barcelona stopt vanwege hartproblemen per direct met voetballen

Print
Spits Agüero van Barcelona stopt vanwege hartproblemen per direct met voetballen

Sergio Agüero.  Afbeelding: AFP

Barcelona -

Sergio Agüero van Barcelona stopt per direct met voetballen. Dat heeft de spits, die in de zomer overkwam van Manchester City, woensdag in Spanje laten weten.

De 33-jarige speler beëindigt zijn succesvolle loopbaan om medische redenen. „Het is heel moeilijk voor mij, maar ik heb er vrede mee”, aldus de geëmotioneerde Argentijn op een speciaal belegde bijeenkomst bij Barcelona. „Het is mooi geweest, ik wil wat mijn gezondheid betreft geen onnodige risico’s nemen. De dokters hebben mij geadviseerd niet meer te voetballen. Ze hebben er alles aangedaan samen met mij een andere oplossing te vinden, maar die was er niet. Dit is nu de beste keus.”

Topscorer

Agüero kreeg eind oktober in de thuiswedstrijd tegen Alavés te maken met hartproblemen. De spits, topscorer aller tijden van Manchester City met 260 doelpunten, onderging in de dagen daarna diverse onderzoeken in het ziekenhuis. Barcelona verklaarde toen dat Agüero in ieder geval drie maanden niet zou voetballen.

Lees ook: Hartprobleem houdt Sergio Agüero maanden aan kant bij FC Barcelona

Agüero stapte onder meer over naar Barcelona omdat hij graag wilde samenspelen met landgenoot Lionel Messi. Daarvan kwam het niet. De grote vedette van de club vertrok naar Paris Saint-Germain.

Vanwege een kuitblessure duurde het even voordat Agüero ging spelen voor Barcelona. De 101-voudig international (41 doelpunten) speelde in oktober vier wedstrijden in de Spaanse competitie en één in de Champions League. Hij maakte als invaller een doelpunt in de verloren Clásico tegen Real Madrid (1-2). Later tegen Alavés moest Agüero zich kort voor rust laten vervangen.

Agüero speelde in eigen land voor Independiente en in Spanje voor Atlético Madrid, waarmee hij in 2010 de Europa League en Europese Supercup won. Bij Manchester City (2011-2021) veroverde hij onder meer vijf landstitels.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee