Medewerker gevangenis Sittard aangehouden: smokkelde drugs en telefoons naar binnen

De PI Sittard. © Rob Oostwegel

Sittard -

Een 23-jarige medewerker van de Penitentiaire Inrichting (PI) Sittard is woensdagochtend aangehouden. De man wordt verdacht van het tegen betaling binnensmokkelen van drugs en telefoons in de gevangenis.

Paul Dolhain

De verdachte werd op zijn werk aangehouden door de recherche. Vervolgens is de woning van de man doorzocht; het is niet bekendgemaakt waar de man woonachtig is. Of daar iets gevonden is dat verband houdt met de zaak, is niet bekend. Het onderzoek loopt nog.

Onderzoek van L1 heeft uitgewezen dat tijdens de lockdowns in de penitentiaire inrichting Sittard aanzienlijk meer smokkelwaar is binnengeloodst dan in andere gevangenissen. Het zou gaan om 104 smokkelproducten, ten opzichte van 9 stuks in de gevangenissen in Evertsoord en Roermond samen. Hierdoor zou er al langer wantrouwen onder het personeel zijn.

Getuigen

Gevangeniswoordvoerder Robert Meijer laat aan De Limburger weten niet te willen ingaan op de vraag of het hoge aantal smokkelwaar verband houdt met de opgepakte werknemer: „Omdat het politieonderzoek nog loopt. Wel is het zo dat de arrestatie hard aan is gekomen bij de collega’s. Sommigen van hen zijn namelijk ook getuigen geweest.”

De PI heeft tijdens de coronalockdown extra maatregelen getroffen om de contrabande tegen te gaan. Zo werden voor twee luchtplaatsen metershoge netten gespannen om smokkelwaar dat over de muur werd gegooid buiten te houden.

Lees ook: Gevangenis Sittard spant netten voor luchtplaatsen in strijd tegen contrabande

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal