Boek over Camille Oostwegel sr. en jr.:‘De cirkel is rond’

 © B for Books

Valkenburg -

Het verhaal van Camille Oostwegel sr. en jr. staat centraal in het boek ‘Alles moet bevochten worden, van eenmanszaak naar familiebedrijf’, dat woensdag is gepresenteerd op Château St. Gerlach in Valkenburg.

In januari droeg Camille Oostwegel sr. na veertig jaar het stokje over aan zijn oudste zoon en naamgenoot. „Ik was goed voorbereid, maar dan vraag je je toch even af of je er wel klaar voor bent.”

Stormachtige start

De kersverse directeur is in het boek open over zijn stormachtige start. De coronacrisis die uitbrak in maart 2020 en de forse overstromingen in de derde week van juli 2021 hebben hem sterker gemaakt. Hij kijkt met vertrouwen naar de toekomst. De ambitieuze plannen met het Kruisherenhotel Maastricht zijn er een mooi voorbeeld van. Een megaproject met een totale investering van 20 miljoen euro of meer. „De gast van de toekomst heeft een andere verwachting als het gaat om een hotel”, zo legt hij uit. Op de vraag welke andere verwachting, wijst hij lachend op het boek.

Grondlegger

Behalve de visie op de toekomst komt ook het levensverhaal van Camille Oostwegel sr., de grondlegger van Oostwegel Collection, aan bod. Als eerste niet-Fransman begon hij in 1972 bij Novotel, om acht jaar later met betrekkelijk weinig middelen te starten als zelfstandig ondernemer. Na ruim veertig jaar beëindigde hij zijn carrière met de hoogste Franse onderscheiding plus vier historische locaties. Maar, merkt Camille Oostwegel sr. op: „Dit alles in de wetenschap dat de volgende generatie je levenswerk op een gedegen en verstandige wijze voortzet. De cirkel is in feite rond.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal