Miedema ondanks nederlaag naar kwartfinales Champions League; Martens scoort voor foutloos Barcelona

Print
Miedema ondanks nederlaag naar kwartfinales Champions League; Martens scoort voor foutloos Barcelona

Lieke Martens toonde voor het Champions League-duel tegen HB Køge de bokaal die ze kreeg als ‘Golden Woman Player 2021’.   Afbeelding: ANP / EPA

Vivianne Miedema heeft zich met haar club Arsenal ondanks een nederlaag verzekerd van een plek in de kwartfinales van de Champions League. Arsenal verloor met 4-1 van Hoffenheim, maar de ploeg van Miedema wist de Duitse club toch op basis van een beter doelsaldo onder zich te houden.

Arsenal eindigde de groep met 9 punten en een doelsaldo van +1, Hoffenheim kwam uit op evenveel punten en een doelsaldo van -4.

Miedema, die in Hoffenheim niet wist te scoren, werd in de blessuretijd gewisseld.

De groep werd overtuigend gewonnen door het FC Barcelona van Lieke Martens, dat 18 punten pakte. FC Barcelona, dat al zeker was van de volgende ronde, won met 5-0 van het Deense HB Køge. Martens bepaalde in de 73ste minuut de eindstand. Ze was kort daarvoor ingevallen.

Het eveneens reeds geplaatste Bayern München won met 4-0 van Benfica. Lineth Beerensteyn viel bij Bayern in. Olympique Lyonnais won met dezelfde cijfers van BK Häcken FF, waar keepster Loes Geurts op de bank bleef.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee