Aangeboden door Gemeente Gulpen-Wittem

Rene Bronckers enthousiast over energiescan Dubbel Duurzaam

 © Shutterstock

Wilt u uw woning verduurzamen? Maar vraagt u zich af waar u moet beginnen? We merken dat veel huiseigenaren niet goed weten wat er mogelijk is in hun eigen huis. In samenwerking met Dubbel Duurzaam helpen we woningeigenaren om hun woning toekomstbestendig te maken.

gemeente Gulpen-Wittem

Wat doet Dubbel Duurzaam?• Advies geven over welke maatregelen u kunt nemen op het gebied van energiebesparing en levensloopbestendig wonen; • Een onafhankelijke scan van uw woning maken;• Informeren over financieringsmogelijkheden waarvoor u in aanmerking kunt komen.

Dubbel Duurzaam deed afgelopen jaar 25 woningscans in onze gemeente en hielp inwoners de juiste keuze te maken. Zoals Réne Bronckers.Het huisbezoek van de Dubbel Duurzaam energiecoach beviel René Bronckers erg goed. Samen liepen ze door het huis om inzicht te krijgen in welke verduurzamingen er allemaal mogelijk zijn. “Ik heb bijna overal dubbel glas, op twee ramen na. Die ben ik zeker van plan om te zetten naar dubbel glas in de toekomst, voor extra isolatie”, zegt Bronckers. Hij vond het interessant om van de Dubbel Duurzaam energiecoach te horen welke besparingen hem het meeste zouden opleveren. “Ik ben in elk geval erg happig om meer te isoleren, zeker met het oog op de hoge energieprijzen.” Naast de dubbele beglazing in de ramen, gaf de energiecoach ook aan dat spouwmuren enorm zouden helpen bij het isoleren van het huis van Bronckers. Hetzelfde geldt voor dakisolatie. Bij dit soort adviezen is het natuurlijk altijd aan de bewoner zelf welke zaken opgepakt kunnen worden. Dat is ook vaak een kwestie van financiële overwegingen. “Ik zou als eerste gaan voor spouwmuren. Zeker omdat dit financieel een minder zware ingreep is dan dakisolatie.” Met die verduurzaming verwacht Bronckers al flink winst te kunnen behalen. “Naast dat dakisolatie duurder is, duurt het ook langer. De spouwmuren isoleren, dat is bij wijze van spreken binnen een dag gepiept.” Kleinere tips las Bronckers ook in het rapport van Dubbel Duurzaam terug, zoals het plaatsen van tochtstrippen. Hij focust zich echter nu eerst op de hoofdmoot, namelijk de isolatie van het dak en de spouwmuren. “Ik heb laatst al een nieuwe voordeur geplaatst tegen de tocht.” Hij vindt dat iedereen zich, ongeacht leeftijd, zou moeten oriënteren op duurzaamheid. Bronckers heeft ook nog een tip: praat eens met je buren. “Stel, je woont in een twee-onder-een-kap en je buren willen ook de spouwmuren isoleren. Dan ben je veel goedkoper uit als je het samen laat doen.”

Lees hier meer over de scans van Dubbel Duurzaam.