Recreatieondernemers, MKB-Limburg, LTTB en LWV luiden de noodklok na watersnood

Print
Recreatieondernemers, MKB-Limburg, LTTB en LWV luiden de noodklok na watersnood

Camping in Brommelen in juli.  Afbeelding: Harry Heuts

Sittard-Geleen -

Ondernemers in de watersport, horeca en recreatie trekken samen met MKB Limburg, LWV en de LLTB aan de bel. Zij vinden dat het kabinet moet opschieten met de toegezegde regeling voor het omzetverlies na de overstromingen.

Veel ondernemers in de watersport, recreatie en horeca werden in de zomer door de overstromingen in Limburg getroffen. De materiële en economische schade was groot. De brancheorganisaties herinneren het kabinet nu aan een toezegging dat de schade gecompenseerd zou worden. Dat is nog nauwelijks gebeurd, schrijven de organisaties in de gastvrijheidssector – Hiswa-Recron en Koninklijke Horeca Nederland. Ze trekken samen met MKB Limburg, LWV en de LLTB aan de bel.

Omzetderving

„Naast de omzetschade door de watersnood is door de coronamaatregelen ook de liquiditeit van deze gastvrijheidsbedrijven sterk afgenomen. De onverwachte omzetderving heeft daarnaast een groot effect op investeringsmogelijkheden in de toekomst”, aldus Arthur van Disseldorp, regiomanager bij Hiswa-Recron.

Extra gedupeerd

De ondernemers stellen dat van de toegezegde ruimhartige compensatie geen sprake is. „Dat terwijl de watersnood onze sectoren bovenmatig zwaar heeft getroffen. De ramp vond plaats midden in de zomer, een periode waarin bedrijven in de horeca, recreatie en watersport het grootste deel van hun jaaromzet halen. Bovendien raakten de ondernemers extra gedupeerd door de coronamaatregelen. Vandaar dat wij een klemmend beroep doen op het kabinet om snel over de brug te komen met een omzetdervingsregeling. Juist de schade ontstaan in het derde kwartaal van 2021 zou daarin moeten worden meegenomen. Met name in die periode is veel schade geleden”, aldus Van Disseldorp.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee