Vrouw vindt Holleeder-bierkrat in de supermarkt: ’Heineken is niet blij’

 © FACEBOOK

Pamela Uijtdewilligen uit Terneuzen wist niet wat ze zag toen ze in de supermarkt boodschappen deed. Op een bierkratje stond precies op de plek waar het logo staat geen ’Heineken’ maar ’Holleeder’. Het is een groot mysterie hoe dit ’criminele’ kratje in de schappen heeft kunnen belanden.

RedactieBron: Telegraaf

Tegen Hart van Nederland vertelt Pamela dat het exemplaar behoorlijk wat aandacht trok in de supermarkt. Meerdere mensen wilden het kratje voelen en maakten een foto. Toen Pamela eenmaal thuis was, gooide ze haar bijzondere aankoop meteen op Instagram en Facebook. ,,Dit is toch wel een serieuze fout’’, schrijft ze. ,,Heb hem gelijk gekocht.’’

Gevoelig

Het duurde niet lang voordat Heineken ook op de hoogte was. Pamela kreeg gisteren meteen een telefoontje van de brouwerij die haar posts ook had gezien. „Heineken is niet blij met dit grapje”, schrijft Pamela op Facebook. „Ze willen het kratje terug voor onderzoek.” Grappend voegt ze toe: „Dus laat het bieden maar beginnen.”

Heineken heeft het kratje vrijdag in Terneuzen opgehaald voor intern onderzoek. Voor de bierbrouwerij is Willem Holleeder een gevoelig onderwerp, gezien Holleeder in 1983 betrokken was bij de ontvoering van Freddy Heineken.

Het is dan ook een groot raadsel hoe de naam Holleeder op het Heineken-kratje is beland, laat Lisa van der Heijden, woordvoerder van Heineken, aan De Telegraaf weten. ,,Het is aannemelijk dat dit een sticker is die erop is geplakt. Dit kan iedereen doen. Maar het is in ieder geval geen productiefout. Alle kratjes worden door ons altijd eerst gecontroleerd als ze uit de fabriek komen.’’

Meer kan de woordvoerder er niet over zeggen omdat het onderzoek nog gaande is. ,,We gaan het allemaal proberen te achterhalen’’, aldus Van der Heijden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal