Wethouder Vervoort kijkt met tevreden blik naar maatschappelijk project VVV en zeven Noord-Limburg gemeenten

Wethouder Vervoort kijkt met tevreden blik naar maatschappelijk project VVV en zeven Noord-Limburg gemeenten

Afbeelding: Pro Shots

Venlo -

De Venlose wethouder Alexander Vervoort bracht donderdag 16 december een bezoek aan stadion De Koel om de stand van zaken te bekijken binnen het project VVV Transerkracht.

„Transferkracht laat zien dat als mensen weer in zichzelf en hun mogelijkheden durven te geloven, er heel veel mogelijk is. Mooie resultaten, zeker in een tijd waarin de coronacrisis de bovenhand heeft”, schrijft Vervoort op zijn eigen Facebookpagina.

Zeven Noord-Limburgse gemeenten, voetbalclub VVV, de maatschappelijke tak van de Venlose BVO (VVV Foundation) en Tempo-Team ActiveerKracht & Participatie werken sinds 2019 hierin nauw samen.

Lees ook: Kritiek op werkproject VVV raakt kant noch wal, meent gemeentebestuur van Venlo

Het doel van het project is om mensen in de bijstand te helpen aan werk. Aan de hand van trajecten van twaalf weken krijgen kandidaten diverse workshops, ondernemen ze sociale activiteiten en werken ze aan hun lichamelijke en mentale fitheid om nieuwe stappen te kunnen zetten in de maatschappij.

Inmiddels zijn circa 75 kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt ‘vitaal en actief gemaakt’ en/of duurzaam bij een werkgever geplaatst.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu