Westa handhaaft zich na bloedstollende finale

Print
Westa handhaaft zich na bloedstollende finale

Jelle Moris.  Afbeelding: De Limburger

De mannenploeg van Westa heeft zich verzekert van de eredivisie tafeltennis na de winterstop. Het beslissende promotie-degradatieduel met het Leidse Scylla werd ware thriller en met 4-3 gewonnen.

Ruim een uur lang hing het eredivisiebestaan van Westa aan een zijden draadje. Nadat Arturs Reinholds de 1-0 op het scorebord had gebracht, werden de volgende drie singles allemaal verloren. Jelle Moris, Margo Degraef en Reinholds brachten zichzelf daarmee in grote problemen. De druk werd hoog, want de overige drie partijen moesten gewonnen worden, anders volgde onherroepelijk degradatie.

Degraef en Moris lukte het om de Zuid-Hollandse tegenstanders nu wel te verslaan. Het dubbelspel moest de beslissing brengen in deze thriller. Moris en Reinholds wonnen de eerste game in de verlenging met 17-15, waarna ook de tweede met 11-9 nipt gewonnen werd. Uiteindelijk maakten ze de partij af met 3-0.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee