Moderna: boosterprik versterkt afweer tegen omicronvariant

 © ANP / ANP

Een boosterprik met het coronavaccin van Moderna werkt goed tegen de omicronvariant van het coronavirus. Dat claimt Moderna na onderzoeken.

RedactieBron: ANP

Volgens het bedrijf is de hoeveelheid antistoffen tegen omicron na de boosterprik 37 keer zo hoog als ervoor. „Deze gegevens zijn geruststellend”, zegt Moderna-topman Stéphane Bancel in een verklaring.

Het gaat om voorlopige conclusies uit kleinschalig onderzoek. Twintig proefpersonen kregen een boosterprik met het vaccin om de werking te zien.

Het Moderna-vaccin is een van de twee middelen die in Nederland gebruikt worden voor boosterprikken. Het andere vaccin is dat van Pfizer en BioNTech. Zij meldden twee weken geleden al dat hun boosterprik de bescherming tegen de omicronvariant versterkt.

Moderna zegt dat het ook werkt aan een boostervaccin dat speciaal gemaakt is om de omicronvariant te bestrijden „voor het geval het in de toekomst nodig wordt”.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal