Veel Limburgers betalen onnodig veel voor internet & tv: hoe bespaar je?

Nu de energieprijzen de pan uitrijzen is het interessant om te kijken naar andere manier om geld uit te sparen. Uit onderzoek van de vergelijkingssite Providercheck.nl blijkt dat veel mensen onnodig veel betalen voor hun abonnement op internet en tv. ‘En dat is zonde, want besparen gaat in de meeste gevallen relatief gemakkelijk’, zo geven zij aan. Tijd om te kijken of ook jij kunt besparen op je abonnement.

Twenty Four Webvertising

€15 korting per maand geen uitzonderingWanneer je een abonnement afsluit dan kijk je daar in veel gevallen niet meer naar op of om. Dat betekent dat je abonnement na afloop van de vaste contractperiode steeds automatisch verlengd wordt. Op zich niets mis mee natuurlijk, maar in dit geval betaal je vaak de volle mep voor het abonnement en laat je aantrekkelijke welkomstkorting bij andere providers liggen. En laat die korting voor nieuwe klanten nu net iets zijn waar providers flink mee in het rond strooien.

Kortingen tot €15 per maand in het eerste half jaar van je abonnement lijkt eerder regel dan uitzondering. En dat scheelt je in zes maanden al bijna €100. Eigenlijk zonde om te laten liggen. Dat geld kun je immers wel beter besteden, toch?!

Eenvoudig abonnementen vergelijkenOm het voordeel te pakken is het noodzaak om over te stappen van provider. De website Providercheck.nl heeft daar een speciale vergelijker voor gemaakt. Je kunt hier eenvoudig internet en tv vergelijken middels een postcodecheck. Vul je postcode in en zie direct alle beschikbare abonnementen op jouw adres + het voordeel per maand.

Extra cadeaus bij je abonnementBij korting die oploopt tot €15 per maand houdt de pret overigens nog niet op. Want om jou over de streep te trekken om klant te worden hebben de providers ook nog extra presentjes voor je in petto.

Waar kun je dan aan denken? Bijvoorbeeld een gratis abonnement op ESPN Eredivisie, of streamingsdiensten zoals FilmBox, Starzplay en Canal+ films & series. Ook gratis wifi-versterkers of handige items als gratis sporthorloges of Apple AirPods kenmerken momenteel het aanbod.

De acties zijn wisselend, dus check zelf welke gratis extra’s er momenteel beschikbaar zijn. Soms krijg je ook korting of gratis data wanneer je ook een smartphone abonnement bij de betreffende provider afsluit. Neem al deze extra voordelen mee in je keuze voor een bepaalde provider, omdat je op deze manier ook van de andere kant nog extra kunt besparen.

Overstappen zo’n gedoe?Wellicht ben je momenteel tevreden over je provider en lijkt dat overstappen je zo’n gedoe? Uiteindelijk is het natuurlijk een kwestie van overwegen of de besparing voor jou de moeite waard is. Voor het overstappen an sich hoef je het in ieder geval niet te laten.

Providers bieden je namelijk vaak een overstapservice. Je hoeft slechts je gegevens in te vullen en je nieuwe provider regelt het opzeggen van je oude abonnement. Tevens zorgen ze ervoor dat je nieuwe abo daaropvolgend meteen ingaat en dat je dus geen dag zonder internet en tv zit.

Sneller internet voor een lagere prijs: glasvezel?Wat ook nog opvallend en het benoemen waard is, is dat het in sommige gevallen zelfs mogelijk is om sneller internet te krijgen voor een lagere prijs. ‘Door de flinke korting kun je soms meer download- en uploadsnelheid krijgen in verhouding tot je huidige abonnement’, aldus Providercheck.nl. Dat kan handig zijn, zeker nu we tegenwoordig met steeds meer apparaten online gaan, waardoor de snelheid per apparaat trager kan worden.

Bovendien worden in Limburg steeds meer gemeenten aangesloten op het glasvezelnetwerk. Zo timmeren KPN en Delta Fiber Netwerk hard aan de weg in onze provincie. Het voordeel van glasvezel is een razendsnelle verbinding, waarbij de download- en uploadsnelheid gelijk zijn aan elkaar.

Wil je weten of glasvezel beschikbaar is op jouw adres? Ook dat zie je meteen terug in de vergelijker van Providercheck.nl door het doen van de postcodecheck. Kortom, overstappen kan niet alleen zorgen voor financieel voordeel, maar ook voor sneller internet!