Mogelijk uitstel eerste speelronde eerste divisie, met Roda JC-MVV, na winterstop

Beeld uit MVV-Roda JC eind november. De return wordt mogelijk verplaatst, zodat er publiek bij kan. © Bas Quaedvlieg

De eerste speelronde na de winterstop in de eerste divisie wordt mogelijk verplaatst. Roda JC speelt dan thuis tegen MVV, terwijl VVV op bezoek gaat bij De Graafschap.

Redactie

Op initiatief van de clubs vindt dinsdagmiddag een gesprek plaats met de KNVB over de mogelijkheden om de wedstrijden die voor 7 tot en met 10 januari op het programma staan te verplaatsen naar later in het seizoen. Vanwege de coronamaatregelen is zeker tot en met 14 januari geen publiek toegestaan bij sportwedstrijden.

Opschuiven

„We willen het liefste publiek ontvangen bij onze wedstrijden”, zegt algemeen directeur Pieter de Waard van Telstar. „Als er een mogelijkheid in het schema is om wedstrijden op te schuiven en daarmee de kans te vergroten dat er publiek welkom is, dan hebben we dat graag.” De KNVB bevestigt dat op verzoek van de clubs gepraat wordt over een mogelijk uitstel.

Lockdown

In de eerste divisie is de winterstop al begonnen. In de eredivisie staat nog een midweekse speelronde op het programma, waarna ook de achttien clubs uit de hoogste afdeling aan hun winterstop beginnen. De Eredivisie wordt hervat op 14 januari. De huidige lockdown in Nederland geldt nu tot die datum. In de dagen ervoor neemt het kabinet beslissingen over de maatregelen die na 14 januari gelden.

Beluister hier de nieuwe voetbalpodcast van De Limburger:

‘Als je slechts 3,5 keer per week wil trainen, ga je maar in de hoofdklasse spelen’. © De Limburger