Speelgoed- en kledingcheques voor 240 kinderen uit gezinnen in Beek met een smalle beurs

Wethouder Thijs van Es overhandigt de cheque namens A.S. Lifttechniek aan Stichting Leergeld. © Gemeente Beek

Beek -

De gemeente Beek heeft 240 Beekse kinderen, wier ouders de touwtjes lastig aan elkaar geknoopt krijgen, verrast met fashioncheques. Het Beekse bedrijf A.S. Lifttechniek deed er nog een schepje boven op door de kids te trakteren op speelgoedcadeaubonnen.

Paul Dolhain

Het is voor het tweede jaar op rij dat de kinderen worden verrast met deze geste. „In Beek vinden we dat iedereen mee moet kunnen doen. Ook kinderen die het thuis niet breed hebben. Ik ben er bijzonder trots op dat het de gemeente Beek dit jaar weer is gelukt om fashioncheques beschikbaar te stellen. Maar wat mij nog trotser maakt, is dat een Beeks bedrijf zich het lot van deze kinderen opnieuw heeft aangetrokken en voor maar liefst 240 kinderen een speelgoedcadeaubon beschikbaar stelt”, aldus wethouder Thijs van Es.

Lichtpuntje

De speelgoedcadeaubon vertegenwoordigt een waarde van 50 euro en kan bij alle Intertoys-winkels worden ingeleverd. Andy Schatzinger, directeur van A.S. Lifttechniek: „In deze coronatijd hebben kinderen die in armoede leven het vaak extra moeilijk. Daarom verdienen zij een extra mooi cadeau onder de kerstboom. Op deze manier hopen wij in veel gezinnen een lichtpuntje te brengen.”

De fashioncheques zijn 75 euro waard en kunnen bij diverse modewinkels worden besteed. Stichting Leergeld heeft ervoor gezorgd dat de kinderen de cheques, die alles bij elkaar een bedrag van 30.000 euro vertegenwoordigen, hebben ontvangen.

Lees ook: Inzamelingsactie Kasteelbuurt Limbricht voor mensen die onder de armoedegrens leven loopt als een speer

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal