Aangeboden door Gemeente Gulpen-Wittem

Jongerenlintje voor heldhaftige vriendengroep

 © Eleven Media

Thomas Meijers (14), Tom Creusen (14), Hay Kreuwels (13) en Sjuul Vleugels (13) uit Wijlre en Lemiers ontvingen afgelopen weekend een Jongerenlintje van burgemeester Nicole Ramaekers. Tijdens de watersnoodramp op 15 juli 2021 redde deze vriendengroep een inwoonster uit het water. Een bijzonder heldhaftige daad!

gemeente Gulpen-Wittem

Tijdens de watersnoodramp op 15 juli 2021 heeft deze vriendengroep een moedig en doortastend optreden laten zien. Een inwoonster uit Gulpen-Wittem raakte met haar fiets door de kracht van het water in de sloot tussen Gulpen en Wijlre. Thomas Meijers en Tom Creusen hielpen de inwoonster uit het water en Hay Kreuwels en Sjuul Vleugels hebben haar fietstas met persoonlijke spullen uit het water gered. Het was een bijzonder dappere actie van de vriendengroep, vooral gezien de grote hoeveelheid water en de sterke stroming die door de watersnoodramp ter plekke was ontstaan. Deze vriendengroep heeft, met enig gevaar voor eigen leven, het leven van de inwoonster gered.

Met het toekennen van het Jongerenlintje bedankt het gemeentebestuur de vriendengroep voor deze bijzonder heldhaftige daad.

JongerenlintjeHet Jongerenlintje wordt toegekend aan jongeren van 6 tot en met 20 jaar die zich verdienstelijk hebben gemaakt binnen de lokale samenleving of een bijzondere prestatie hebben verricht. Zij worden door de burgemeester en wethouders in het zonnetje gezet, als blijk van waardering. Normaal gesproken vindt de feestelijke uitreiking plaats rond 20 november, tijdens de Internationale dag voor de Rechten van het Kind. Door de coronapandemie heeft de uitreiking op een ander moment plaatsgevonden, vóór de persconferentie van zaterdag 18 december.

Bekijk de uitreiking van de Jongerenlintjes via de Nieuwjaarsfilm van Gulpen-Wittem op 1 januari vanaf 12.00 uur via het Youtube-kanaal van de gemeente.

De uitreiking van het Jongerenlintje heeft plaatsgevonden vóór de persconferentie van zaterdag 18 december.