Cultuurprijs Horst aan de Maas uitgereikt aan documentairemaker Ruud Lenssen

Print
Cultuurprijs Horst aan de Maas uitgereikt aan documentairemaker Ruud Lenssen

Ruud Lenssen (rechts) ontving de prijs, een schilderij van Jack Poels, uit handen van wethouder Han Geurts.  Afbeelding: gemeente Horst aan de Maas

Horst -

Documentairemaker Ruud Lenssen uit Broekhuizenvorst heeft de Cultuurprijs van de gemeente Horst aan de Maas gewonnen.

Wethouder Han Geurts leverde het bijbehorende Hart voor cultuur-schilderij van Jack Poels bij hem thuis af. Lenssen krijgt de prijs vanwege de maatschappelijke impact van zijn werk en zijn betrokkenheid hierbij als mens. Aldus de jury, die bestaat uit accordeonist Tren van Enckevort van Rowwen Hèze, theaterprogrammeur Fred Houben, wethouder Han Geurts en Jos Schatorjé, oud-directeur van het Limburgs Museum.

De cineast legt in zijn docu’s maatschappelijke thema’s bloot, maakt ze bespreekbaar en creëert impact op lokaal, regionaal, landelijk en internationaal niveau, zo vermeldt het juryrapport. „Wei, een indringende documentaire waarin Ruud het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt, is hiervan een goed voorbeeld.” Naast vertoning in filmhuizen, op (inter)nationale filmfestivals en op de landelijke TV, maakte hij hiermee een dorpentoer door de gemeenten Horst aan de Maas om met bezoekers in gesprek te gaan over het thema.

De cultuurprijs werden eerder uitgereikt aan musicalster Renée van Wegberg, de band Afterpartees, filmmaker Marijn Poels, toneelvereniging de Vrije Spelers, kunstschilder Bert Coppus, Omroep Horst aan de Maas en de onlangs overleden cultuurmaker Jan Duijf.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee