‘Slechte grap’ van voormalig Formule 1-coureur Jean Alesi kan uitdraaien op celstraf

Jean Alesi. © ANP/HH

Jean Alesi, voormalig Formule 1-coureur, is opgepakt. Dit nadat hij met vuurwerk het kantoor van zijn zwager beschadigde.

Redactie

De 57-jarige Fransman noemt het zelf ’een slechte grap’, maar hij zal er zeker voor moeten gaan boeten. Zo riskeert Alesi een boete van 150.000 euro en mogelijk zelfs een celstraf. Dit meldt L’Équipe.

De voormalig coureur van Ferrari kocht ’groot vuurwerk’ in Italië en reed daarmee met zijn broer en zoon richting het kantoor van zijn zwager. Die - toevalligerwijs - in scheiding ligt met de zus van Alesi.

Hij kwam aan bij het architectenkantoor in Villeneuve-lès-Avignon en liet het vuurwerk ontploffen bij een raamkozijn ’als grap’. De luiken en ook het inbraakwerende glas gingen kapot. Dat de schade zo groot uitviel, had Alesi dan ook niet verwacht, liet hij de politie weten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal