Kembit-Lions verlengt met coach Jauernik

Print
Kembit-Lions verlengt met coach Jauernik

Christoph Jauernik.  Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Christoph Jauernik is ook volgend seizoen coach van de handballers van Kembit-Lions. De Duitser verlengde zijn contract met een jaar bij de formatie uit Sittard-Geleen.

Jauernik is sinds de zomer van 2019 de coach van Lions. Hij volgde Mark Schmetz op die vanwege mindere resultaten het veld moest ruimen. In zijn eerste seizoen werd hij tweede in de BENE-League, in een seizoen dat voortijdig werd stilgelegd door de coronapandemie.

De Duitse oud-handballer haalde met Lions vorig jaar de finale om de landstitel, die na een beslissingsduel werd verloren van Aalsmeer. Ook dit seizoen zijn de resultaten goed. De ploeg staat tweede in de BENE-League, met evenveel verliespunten als koploper Achilles Bocholt.

„Ik denk dat we dit seizoen tot nu toe veel mensen en onszelf positief hebben verrast”, aldus Jauernik. „We werken er hard aan om de vooruitgang verder te stabiliseren en dit seizoen op de ingeslagen weg verder te gaan.” Jauernik hoopt met zijn verlenging een sterk signaal af te geven om de selectie bij elkaar te houden. „Het behouden van de juiste spelers is voor mij en de club ontzettend waardevol.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee