Verstappen bedankt sporters vanaf vakantieadres voor stemmen

Print
Verstappen bedankt sporters vanaf vakantieadres voor stemmen

Max Verstappen.  Afbeelding: ANP

Met een berichtje op Instagram heeft Max Verstappen gereageerd op zijn uitverkiezing als Sportman van het Jaar. „Bedankt aan iedereen voor het stemmen op mij”, schrijft de wereldkampioen in de Formule 1 in zijn Insta Stories vanaf zijn vakantieadres. Verstappen (24) ontbrak woensdagavond bij de prijsuitreiking in Haarlem en liet de Jaap Eden-award ophalen door zijn vader Jos.

De Formule 1-coureur heeft na een lang en zwaar seizoen even vakantie genomen. „Het was een zwaar jaar, emotioneel ook”, zei Jos Verstappen in de Lichtfabriek in Haarlem. „Na het behalen van de wereldtitel kwamen veel emoties los. De afgelopen weken waren vermoeiend. Hij moest nog heel veel doen na de laatste race. Max is blij dat hij nu op vakantie is, want hij had even nergens meer zin in. Het is goed voor hem om even weg te zijn.”

Verstappen kreeg bij de verkiezing van Sportman van het Jaar de voorkeur boven de olympisch kampioenen Harrie Lavreysen en Niek Kimmann. De baanwielrenner en BMX’er waren wel aanwezig op het bescheiden Sportgala in Haarlem, maar hadden er al rekening mee gehouden dat de prijs naar Verstappen zou gaan. Lavreysen en Kimmann bekenden dat ze geen speech hadden voorbereid. Ze gingen er volledig vanuit dat Verstappen, net als in 2016, de Jaap Eden zou krijgen.

Vijf jaar geleden sloeg de Formule 1-coureur het gala ook over. Verstappen kreeg de prijs toen nadat hij zijn eerste overwinning had geboekt in de koningsklasse.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee