Discounter Lidl krijgt onderdak in megamagazijn bij Echt

Print
Discounter Lidl krijgt onderdak in megamagazijn bij Echt

Het mega-distributiecentrum langs de A2 bij Echt.  Afbeelding: P3

Echt -

De internationale retailer Lidl is de mysterieuze huurder van het megamagazijn naast dat van de Action in Echt. Het concern heeft dit zelf bevestigd.

P3 Logistic Parks, een grote belegger in logistiek vastgoed, maakte onlangs alleen bekend dat er een meerjarige huurovereenkomst is getekend met een grote retailer. De naam Lidl bleef toen onvermeld.

Lees ook: Internationale retailer huurt 99.000 vierkante meter groot distributiecentrum in Echt

Lidl legt beslag op de volledige capaciteit van het megadistributiecentrum. Het gaat om een vloeroppervlak van in totaal 99.000 vierkante meter, verdeeld over de begane grond (84.877 m²), een verdiepingsvloer (12.685 m²) en kantoorruimte (1376 m²).

Het gebouw behoort tot de duurzaamste loodsen in het land. Zo zijn er maatregelen getroffen voor water- en afvalbeheer, energiebesparende verlichting en voorzieningen voor de omliggende flora en fauna.

Punt van zorg was lange tijd de aanleg van zo’n 30.000 zonnepanelen op het dak. In september liet netbeheerder Enexis weten dat het zonnedak niet kon worden aangesloten, vanwege gebrek aan capaciteit op het stroomnet. Projectontwikkelaar Dokvast was te laat met het aanvragen van een aansluiting.

Mede onder druk van de lokale en provinciale politiek is er een alternatief gevonden. Eigenaar P3 Logistics Parks laat een elf kilometer lange kabel aanleggen naar een ander verdeelstation. Zodra die er ligt, kunnen de panelen alsnog hun stroom kwijt aan het net.

Wethouder Hub Meuwissen van de gemeente Echt-Susteren is blij met de oplossing. „De aanleg wordt wel een stuk duurder. De dikke kabel die daarvoor nodig is, moet bijna twee keer zo lang worden.”

Volgens de wethouder heeft de nieuwe kabel ook als voordeel dat er op het dak van de distributiehal van Action, naast de nieuwe megaloods van P3 Logistic Parks, kunnen komen. „Daarover worden nog gesprekken gevoerd.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee