KNVB straft voetbalclubs: Roda mag bij eerstvolgende derby in Maastricht geen fans meenemen, ook MVV en Fortuna krijgen boetes

Tijdens de wedstrijd MVV-Roda JC in oktober van dit jaar, liep het uit de hand. © BAS QUAEDVLIEG

Roda JC mag bij de eerstvolgende derby tegen MVV geen uitsupporters meenemen naar Maastricht. Die straf heeft de KNVB opgelegd aan de club uit Kerkrade.

Emil Visser

Dit vanwege wanordelijkheden door de aanhang van Roda bij de derby op 29 oktober van dit jaar. Onder die wanordelijkheden valt het afsteken en gooien van vuurwerk, voorwerpen en bekers met vloeistof op het speelveld, richting de arbitrage, de spelers en supporters van MVV, het zoeken van de confrontatie met de supporters van MVV, het aanrichten van vernielingen, het betreden van het speelveld, het plegen van openlijk geweld. Daarbij krijgt de club ook nog een boete van 5000 euro.

Plan van aanpak

Ook MVV heeft een straf opgelegd gekregen. De Maastrichtenaren moeten een boete van 5000 betalen. Bovendien moet de club een plan van aanpak opstellen. Ook krijgt MVV een voorwaardelijke straf voor het spelen van een thuiswedstrijd van het eerste elftal van MVV zonder publiek, met een proeftijd van 2 jaar.

 © BAS QUAEDVLIEG

Lees ook: Terwijl Benny Neyman door het stadion galmt, grijpt de ME in tegen opgefokte fans

De wedstrijd werd uiteindelijk na 42 minuten spelen gestaakt. De ME werd het veld op gestuurd om de beide supportersgroepen rustig te krijgen.

Fortuna

In Sittard moet men ook in de buidel tasten. Fortuna heeft een geldboete gekregen van 10.000 euro, waarvan 5.000 voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. Dit vanwege het afsteken van vuurwerk door aanhang van Fortuna tijdens de uitwedstrijd tegen Willem II op 22 oktober van dit jaar.

Luister naar de Voetbalpodcast van De Limburger:

‘Als je slechts 3,5 keer per week wil trainen, ga je maar in de hoofdklasse spelen’. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal