Voormalig Roda JC-trainer De Jong aan de slag bij jeugd Ajax

Jean-Paul de Jong in zijn periode als coach van Roda JC. © BAS QUAEDVLIEG

Amsterdam -

Voormalig Roda JC-trainer Jean-Paul de Jong treedt in dienst van Ajax. Hij tekent bij de Amsterdamse club een contract voor anderhalf jaar als trainer van Ajax O18.

redactie

De Jong volgt bij het hoogste jeugdelftal de in november vertrokken Dave Vos op, die assistent is geworden van Giovanni van Bronckhorst bij het Schotse Rangers FC.

De Jong, die in de jeugdopleiding van Ajax voetbalde, speelde vanaf 1993 ruim vierhonderd wedstrijden voor FC Utrecht. De afgelopen jaren was hij als hoofdtrainer werkzaam bij FC Eindhoven, FC Utrecht (als vervanger van de in januari 2018 naar Ajax vertrokken Erik ten Hag) en Roda JC. Bij die laatste club werd hij een kleine twee jaar geleden ontslagen.

„De jaren in de jeugdopleiding bij Ajax zijn heel waardevol geweest voor mijn carrière als speler en trainer. Het is dan ook mooi om nu terug te zijn in de rol van hoofdtrainer bij Ajax O18, om de huidige talenten weer een stap verder richting het eerste elftal te helpen”, laat De Jong op de website van de Amsterdammers weten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal