Flessenactie Basisschool Munstergeleen voor zwaargetroffen Adelante Kind & Jeugd in Valkenburg levert bijna 1000 euro op

Van links naar rechts: Jeroen Ehlert, leerlingen Maud en Lot en Dominique Huveneers en Chantal Gilissen van Adelante. © Basisschool Munstergeleen

Munstergeleen / Valkenburg -

De statiegeldactie van Basisschool Munstergeleen is niet verdubbeld, maar zelfs verviervoudigd. In totaal levert de actie daardoor een bedrag van 973,60 euro op. Het bedrag is geschonken aan het door de waterramp zwaar getroffen Adelante Kind & Jeugd in Valkenburg aan de Geul.

Paul Dolhain

In totaal zamelden de kinderen zo’n 973 flessen in die één voor één in de flessenautomaat werden geduwd. Het bonnetje gaf uiteindelijk 243,40 euro aan. Jeroen Ehlert van de kerstcommissie van de school deed daarop in VIA een oproep aan bedrijven en instellingen die de afdeling Kind & Jeugd van Adelante een hart onder de riem willen steken om het bedrag te verdubbelen. Met succes. „Een oud-inwoner van Munstergeleen, Confysio-kids uit Valkenburg en Aavi & communicatie ondersteuning uit Munstergeleen hebben zich bij ons gemeld na de oproep. Fantastisch!”, vertelt een trotse Ehlert.

Lees ook: Statiegeldactie Basisschool Munstergeleen zoekt ‘verdubbelaar’

Daarmee heeft de actie bijna duizend euro opgeleverd. Ehlert heeft de cheque donderdagmiddag, samen met twee leerlingen, overhandigd aan Dominique Huveneers en Chantal Gilissen van Adelante. „We vinden het heel lief dat de kinderen uit Munstergeleen denken aan andere kinderen. We gaan het geld goed besteden, we hebben veel spullen verloren en hiermee kunnen we de kinderen toch weer wat extraatjes geven”, aldus Huveneers.