Opnieuw een oliebollen-drive-in door ‘Heel Holland Bakt’-bakker Cas Wolters in Sint Odiliënberg

 © Peter Schols

Sint Odiliënberg -

De in Roermond geboren Cas Wolters, bekend van ‘Heel Holland Bakt’, organiseert voor de tweede keer een oliebollen-drive-in op de laatste twee dagen van het jaar. Vorig jaar liep zijn idee om zelf oliebollen te verkopen zó uit de hand, dat hij een hele nacht door moest bakken om de rij met auto’s voor zijn stand weg te werken. Hij zag het oliebollensucces toen niet aankomen. Een jaar later is hij terug met een beter plan.

Lieke Rijkx

Wolters ging op zoek naar een geschiktere baklocatie met een grotere capaciteit, en die vond hij in carréboerderij Jongenhof aan de Leropperweg in Sint Odiliënberg. Door het jaar heen bereidt hij er gebak en geeft er demonstraties en bakworkshops. „Ondanks de strenge maatregelingen mag de drive-in gelukkig doorgaan”, zegt Wolters. „De bakkermakkers kunnen onderling genoeg afstand houden en de bezoekers kunnen vooraf online hun bestelling plaatsen. De oliebollen worden dagvers bereid terwijl iedereen slaapt.”

Lees ook:In de file voor de drive-in oliebollenkraam van ‘Heel Holland Bakt’-deelnemer Cas Wolters

Volgens de meesterbakker worden zijn oliebollen gemaakt volgens het beste recept ooit: „Heerlijk krokant van buiten en mals vanbinnen. De bollen zijn rijkelijk gevuld met krenten, rozijnen en appelstukjes. Voor de mensen die niet zo van de vullingen houden, zijn er naturel bollen, appelbeignets en saucijzenbroodjes.”

De drive-in is te bezoeken op 30 en 31 december tussen 10:00 en 17:00 uur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal