Pastoor-deken Bronneberg: ‘Dat Kerstmis hoop en kracht mag brengen’

Print
Pastoor-deken Bronneberg: ‘Dat Kerstmis hoop en kracht mag brengen’

Pastoor-deken Bronneberg.  Afbeelding: Harry Heuts

Gulpen -

Kerstmis 2021 is er door de coronamaatregelen opnieuw één die niet kan worden gevierd zoals het eigenlijk zou moeten.

Kerst is normaal gesproken immers een feest van ontmoeten, verbinden, gezelligheid en onderling contact.

Hoewel velen dat waarschijnlijk ‘gewoon‘ als vanouds zullen doen, valt niet te ontkennen dat mensen op het moment aanzienlijk in hun mogelijkheden worden beperkt. Al was het maar, doordat zoiets simpels als het bijwonen van een gezinsviering of nachtmis, wat in Limburg nog steeds een traditie is, slechts in beperkte mate - of zelfs helemaal niet - mogelijk is.

Lees ook: De kerstboodschap in crisistijd: zalvende woorden, nuchterheid of toch wat humor?

De Limburger vroeg pastoor-deken Bronneberg van het dekenaat Gulpen daarom naar zijn kerst- en nieuwjaarswens, zodat zijn boodschap zich niet beperkt tot de maximaal vijftig mensen die een mis mogen bijwonen.

Kerstwens

„Juist in deze tijd, waarin wij de kwetsbaarheid van ons leven zo intens ervaren, wil het kerstkind ons de liefde en de nabijheid van God tonen. Van harte wens ik u en uw dierbaren toe, dat Kerstmis hoop en kracht mag brengen. Dan kunnen wij het stralend licht van vrede en vreugde uitdragen in de wereld. Zalig Kerstmis en een zegenrijk 2022!”

Pastoor-deken Bronneberg

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee