Pastoor Horsch: ‘Dat zijn liefde bezit mag nemen van onze harten’

Print
Pastoor Horsch: ‘Dat zijn liefde bezit mag nemen van onze harten’

Pastoor Horsch eerder dit jaar tijdens de onthulling van een plaquette in Itteren.  Afbeelding: Rob Oostwegel

Bunde -

Kerstmis 2021 is er door de coronamaatregelen opnieuw één die niet kan worden gevierd zoals het eigenlijk zou moeten.

Kerst is normaal gesproken immers een feest van ontmoeten, verbinden, gezelligheid en onderling contact.

Hoewel velen dat waarschijnlijk ‘gewoon‘ als vanouds zullen doen, valt niet te ontkennen dat mensen op het moment aanzienlijk in hun mogelijkheden worden beperkt. Al was het maar, doordat zoiets simpels als het bijwonen van een gezinsviering of nachtmis, wat in Limburg nog steeds een traditie is, slechts in beperkte mate - of zelfs helemaal niet - mogelijk is.

Lees ook: De kerstboodschap in crisistijd: zalvende woorden, nuchterheid of toch wat humor?

De Limburger vroeg pastoor Horsch van parochies Borgharen, Itteren, Bunde, Geulle, Waalsen-Moorveld en Ulestraten daarom naar zijn kerst- en nieuwjaarswens, zodat zijn boodschap zich niet beperkt tot de maximaal vijftig mensen die een mis mogen bijwonen.

Kerstwens

„Ik denk dat het de meesten van ons goed doet als we zien hoe honderden kleine lichtjes in voortuintjes en gevels ons toelachen.

Tot in het recente verleden konden mensen in de kerstperiode voor elkaar van die lichtjes zijn. Nu lijkt corona roet in het eten te gooien.

Voor gelovige christenen zijn lichtjes en gezellig samenzijn buitengewoon welkom, maar ze hebben bovendien een warmtebron, die door het donkerste wolkendek heen zich een weg weet te banen naar het diepst van je ziel. Dit is wat we met Kerstmis eigenlijk vieren: dat een bovennatuurlijk licht zonder geweld, op een liefelijke wijze deel komt uitmaken van ons bestaan, met als doel onze harten te verwarmen, hopeloosheid te verdrijven en perspectief te bieden.

God komt naar je toe in de gestalte van een onschuldig kind om je de kans te geven om zijn uitgestoken hand te nemen en je naar binnen te laten voeren in alle moois en goeds dat hij je te bieden heeft. Ik wens ons toe, dat zijn liefde bezit mag nemen van onze harten en ons naar de toekomst draagt.”

Pastoor P. Horsch

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee