Omzien naar elkaar in lockdown: carillonconcert, lichtjesstoet en bemoedigende woorden voor Maastricht

Frank Steijns eerder dit jaar in het stadhuiscarillon. © Annemiek Mommers

Maastricht -

Stadsbeiaardier Frank Steijns geeft 27 en 30 december en 2 januari een concert op het carillon van het stadhuis van Maastricht.

Merel Visscher

Deze concerten, die steeds om 14.00 uur beginnen maken deel uit van het programma ‘Omzien naar elkaar’. Dit programma is opgezet om Maastrichtenaren een hart onder de riem te steken de lockdown. Alles is te beluisteren en te zien via de Facebookpagina’s van RTV Maastricht en de gemeente Maastricht.

Lees ook: Wereldprimeur voor Maastricht: nieuw drie kwartier durend concert op twee carillons in de stad

Boodschap

Op 29 december richten Frans Theunisz, horecaondernemer Barth Hochstenbach, en ondernemer Fernand Leunissen van winkel Secondhand4All zich om 19.00 uur met een boodschap tot de inwoners van Maastricht. Op dezelfde platforms is de nieuwjaarstoespraak (1 januari) van burgemeester Penn-Te Strake te zien, de lichtjesroute (2 januari) te zien die wethouders Aarts en Heijnen lopen van de Cellebroederskapel naar de OLV-kerk en het luiden van de Grameerklok (2 januari).

Samenwerkingsverband

Het programma is samengesteld door het Gemeente Ondernemers Corona-overleg (GOC). Dit is een samenwerkingsverband van de gemeente en ondernemers, aangevuld met een vertegenwoordiging van binnenstadbewoners.