Eerbetoon aan Peter R. de Vries is radiomoment van het jaar

 © ANP / ANP

Het tegelijkertijd draaien van A Whiter Shade of Pale op bijna alle landelijke radiozenders als eerbetoon aan Peter R. de Vries is verkozen tot het radiomoment van het jaar.

RedactieBron: ANP

Dat werd zondag bekendgemaakt tijdens een speciale uitzending van het programma De Perstribune op NPO Radio 1.

Op de dag van de uitvaart van de vermoorde misdaadverslaggever draaiden bijna alle landelijke radiozenders tegelijkertijd het nummer van Procol Harum, de favoriete plaat van De Vries. Initiator Dennis Ruyer van Radio Veronica blikte in de uitzending van NPO Radio 1 zondag terug op zijn idee. „Het kwam vanuit het hart.” De dj noemt het „kippenvelmoment. We waren met z’n allen geraakt en konden zo ons verdriet uiten. Dat is ook iets moois.”

‘Collectief rouwmoment’

Volgens de jury was de actie onder meer een „teken van verbinding, een collectief rouwmoment” en voelde het „enorm krachtig en troostend”. Onder anderen Gerard Ekdom (Radio10), Frank Dane (Radio 538) en Bart Arens (NPO Radio 2) maakten deel uit van de vijftienkoppige jury.

Lees ook: Ontroering door nummer 3 in Top 2000: ‘Geliefden Peter R. de Vries iets moois geven’

Vorig jaar won de gelijktijdige uitzending van You’ll Never Walk Alone op ruim 180 radiostations in Europa. Op initiatief van 3FM-dj Sander Hoogendoorn werd het nummer van Gerry & The Pacemakers gedraaid om alle medewerkers in vitale beroepen een hart onder de riem te steken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal