Schrijfster Lizette Colaris uit Sittard brengt dialect-roman Syl uit, een vervolg op haar eerdere Zittesje thriller Mo

Print
Schrijfster Lizette Colaris uit Sittard brengt dialect-roman Syl uit, een vervolg op haar eerdere Zittesje thriller Mo

Schrijfster Lizette Colaris.  Afbeelding: Johannes Timmermans

Sittard -

De geboren en getogen Sittardse schrijfster Lizette Colaris (50) heeft een nieuw boek uitgebracht: Syl. Het boek is volledig geschreven in het Sittards dialect.

Het schrijven zat er al op jonge leeftijd in bij Lizette. „Sinds ik heb leren schrijven op de basisschool heb ik een fascinatie voor wat er mogelijk is met taal. In mijn jeugd schreef ik al gedichten en korte verhaaltjes. Op mijn 17de werd ik door componist Hardy Mertens gevraagd een gedicht te schrijven vanwege een muziekwerk dat tijdens het WMC zijn première zou beleven. Het werd een Engelstalig gedicht, genaamd Ritual”, vertelt ze.

In 2015 brengt ze haar eerste boek uit: Mo – de Zittesje Thriller, geheel geschreven in het Sittards dialect. Van het boek worden meer dan 500 exemplaren verkocht. „Lezers gaven aan dat ze het ontzettend spannend vonden en hadden na het lezen nog vragen. Dat was ook de bedoeling, nu verschijnt dan ook het tweede boek: Syl – eine Zittesje roman.”

Het verhaal

Syl vertelt een verhaal over een liefde en de ontwikkeling van een relatie. Romantisch met een traumatisch randje. Syl is de moeder van Mo, en in haar boek lezen we hoe Syl Mo’s vader heeft ontmoet, welke romance zich heeft afgespeeld en hoe een en ander heeft geleid tot een aantal gebeurtenissen. „De boeken zijn prima los van elkaar te lezen, maar ze vullen elkaar wel aan. Ook komt er nog een derde boek achteraan, getiteld Igor, waarmee het verhaal uiteindelijk compleet zal zijn.” In de boekenreeks is tevens een vertaling naar het Nederlands opgenomen.

Syl is te koop bij Boekhandel Krings en te bestellen via Uitgeverij Mens&Taal (menstaal@gmail.com). Het boek kost 15 euro.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee