Sittard krijgt nieuwe ultraloop op Tom Dumoulin Bike Park

Print
Sittard krijgt nieuwe ultraloop op Tom Dumoulin Bike Park

Het Tom Dumoulin Bike Park.  Afbeelding: Mitchell Giebels

Sittard -

Sittard krijgt vanaf volgend jaar een nieuwe ultraloop waarbij individuele hardlopers geen vooraf gekozen afstand afleggen, maar een tijdsbestek. De run wordt 19 en 20 maart 2022 gehouden op het Tom Dumoulin Bike Park.

‘24hrs Sittard’ gaat het evenement heten. Bij deze wedstrijd wordt gekeken welke afstand deelnemers kunnen afleggen in een bepaalde tijd. Zo zijn er vijf verschillende onderdelen waaraan men kan deelnemen: 1, 3, 6, 12 of 24 uur. Deelnemers mogen tijdens de wedstrijd gewoon eten, rusten en slapen, maar de tijd stopt niet. Topatleten kiezen er doorgaans voor om continu te blijven lopen en enkel te stoppen voor een sanitaire stop.

Bij de hoofdafstand hebben deelnemers 24 uur de tijd om zo veel mogelijk kilometers te maken. Dit gebeurt op het Tom Dumoulin Bike Park waar een vlakke ronde is gemaakt van 2.029 meter. Elke ronde wordt geregistreerd als het eindsignaal klinkt zullen de meters gemeten worden tot waar de deelnemer is gekomen.

Deelnemers uit heel Europa hebben zich inmiddels al ingeschreven voor de eerste editie. Ook topatleten zullen aan de startlijn verschijnen die trachten een afstand van meer dan 250 kilometer af te leggen. Het huidige wereldrecord staat op 309,4 kilometer.

Er is ook al een deelnemer die heeft aangekondigd 6 uur lang achteruit te gaan lopen.

Lees ook: Pizza’s, donuts en zes kilometer rennen in Urmond: ‘Niemand heeft overgegeven, dat had ik niet verwacht

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee