Kappers gaan demonstreren voor extra coronasteun

Print
Kappers gaan demonstreren voor extra coronasteun

Afbeelding: ANP

Den Haag -

Kappers gaan verspreid over het land donderdag demonstreren.

Ze vinden dat ze te weinig gecompenseerd worden voor de verplichte coronasluiting. Ook vinden ze de huidige regels onduidelijk.

Volgens ondernemerscollectief Ik kan niet meer - Knippen hebben zich al bijna tweehonderd kappers aangemeld in meer dan 120 gemeenten. Naast kleinschalige demonstraties in de gemeenten gaan sommige kappers uit protest etalagepoppen in hun stoelen zetten. Uiteindelijk willen de actievoerders alle meldingen en foto’s van de actie bundelen en als een petitie aan de Tweede Kamer aanbieden.

Voor de kleine zelfstandige thuiskappers is er nu bijvoorbeeld alleen steun als ze geen partner hebben die meer inkomen heeft dan 1500 euro per maand, klaagt initiatiefnemer Robbert Lievense. Maar er zijn volgens hem ook grotere salons die moeite hebben om de crisis door te komen.

Communicatie

Lievense is een van de oprichters van het bedrijf Ik kan niet meer, dat de communicatie met bijvoorbeeld gemeenten verzorgt voor kleine ondernemers die zich op deze dienst kunnen abonneren. Ik kan niet meer is tijdens deze crisis opgezet en richt zich behalve op kappers ook op dierentrimmers en nagelstilisten.

Openen

Kappersbrancheorganisatie ANKO is niet betrokken bij de voorbereiding van de actie, maar heeft wel contact gehad met Ik kan niet meer. De vereniging vindt het volgens een woordvoerster een goede zaak dat er zoveel kappers van zich willen laten horen en dat de actievoerders zich tegelijk houden aan de coronaregels. Ze benadrukt dat er ook veel stemmen opgingen in de branche om kapperszaken tegen de regels in weer open te gooien. Daarop had ANKO laten weten dat zoiets niet verstandig zou zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee