Ook collega-coureurs kiezen Verstappen tot beste Formule 1-rijder

Print
Ook collega-coureurs kiezen Verstappen tot beste Formule 1-rijder

Max Verstappen.  Afbeelding: ANP

In navolging van de teambazen hebben ook de collega-coureurs Max Verstappen gekozen tot beste Formule 1-rijder van het afgelopen jaar. De eerste Nederlandse wereldkampioen in de koningsklasse kreeg de meeste stemmen in de verkiezing die door de Formule 1 zelf was georganiseerd. Lewis Hamilton eindigde als tweede en Lando Norris werd derde.

Niet alle rijders deden mee aan de verkiezing. Veertien van de twintig coureurs leverden een lijstje in. Verstappen en Hamilton behoorden tot de coureurs die afzagen van deelname.

De Spanjaard Carlos Sainz nam de vierde plaats in, voor Charles Leclerc en Fernando Alonso. Sergio Pérez, de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull Racing, zat niet bij de beste tien. Dat was bij de verkiezing onder de tien teambazen ook al het geval.

Verstappen veroverde de titel met de winst in de spectaculaire slotrace in Abu Dhabi, waar hij zevenvoudig wereldkampioen Hamilton in de laatste ronde inhaalde. De 24-jarige Limburger werd vorige week gekozen tot Sportman van het Jaar.

Lees ook: De avond van wereldkampioen Max Verstappen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee