Europa’s grootste distributiecentrum voor planten opent in Arcen

Print
Europa’s grootste distributiecentrum voor planten opent in Arcen

Vanuit het distributiecentrum worden online bestelde bomen en grote planten thuisbezorgd.   Afbeelding: FCA

Arcen -

Fulfilment Center Arcen (FCA) opent op 1 januari in Arcen het grootste distributiecentrum voor planten in Europa. Van hieruit worden bomen en grote planten verpakt en rechtstreeks bij consumenten in elf Europese landen bezorgd. „De verschuiving naar onlineverkoop is niet te stoppen.”

Klanten kopen hun producten meer en meer online. Dat geldt ook voor bomen, hagen en andere grote planten van 1,5 tot twee meter hoog, zegt directeur Frank Deriet van Roobeek Group in Arcen, waartoe FCA behoort. „Het is een nieuwe tak van sport binnen de sector, maar de verschuiving naar online is niet te stoppen. Het online bestellen van grote planten heeft de toekomst. Mensen vinden het fijn dat grote planten thuisbezorgd worden. Met het nieuwe fulfilment center spelen we daarop in.”

Hele logistieke proces

Het nieuwe fulfilment center bestaat uit 18.000 vierkante meter magazijn, dertig dokken, koelinstallaties en kantoren. De planten komen uit de kwekerijen van Roobeek en Dutch Garden Plants, dat ook onderdeel is van de Roobeek Group, en van andere kwekerijen in de omgeving van Arcen. FCA handelt het hele logistieke proces af: het verwerken van klantorders, verpakken van de planten en bomen in karton of pallets en verzenden. Dat gebeurt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het bedrijf kan ook de klantenservice voor webshops voor haar rekening nemen.

Groei naar 26 landen

„In eerste instantie verpakken en bezorgen we voor twintig Europese webshops in elf landen”, aldus Deriet. „Dat zijn zelfstandige e-commerce retailers en webshops van winkelketens, bouwmarkten en supermarkten. Het streven is om uit te groeien naar 26 landen.” In Arcen gaat FCA niet verder uitbreiden, stelt Deriet. „Als we verder willen uitbreiden, dan zal dat in het buitenland zijn. Maar binnen het nieuwe fulfilment center in Arcen kunnen we nog volop groeien.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee