Eijsden-Margraten mikt op voorjaar 2022 voor presentatie ontwerp opwaardering Cadier en Keer

Eijsden-Margraten mikt op voorjaar 2022 voor presentatie ontwerp opwaardering Cadier en Keer

Afbeelding: Gemeente Eijsden-Margraten

Cadier en Keer -

Eijsden-Margraten hoopt in februari of maart 2022 de plannen te kunnen presenteren voor de opwaardering van Cadier en Keer.

Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. Het is onder meer de bedoeling de riolering te vervangen door, wat men noemt, een duurzaam watersysteem. Daarnaast wil men de weginrichting, groenvoorzieningen en openbare verlichting onder handen nemen.

Lees ook: Vrijwilligers Natuurbehoud Cadier en Keer vrezen voor hun verenigingslokaal

„Een groot gedeelte van Cadier en Keer is gebouwd in 1970-1980. In die tijd is ook het rioolsysteem aangelegd. Het riool is aan vervanging toe. Dit is de aanleiding om naar de inrichting van het hele gebied te kijken”, aldus de woordvoerder.

Presentatie

Bewoners worden komend voorjaar geïnformeerd, is de bedoeling. „Zij ontvangen hiervoor enkele weken voor de presentatie een uitnodiging per brief. Het is door corona nu nog niet mogelijk om aan te geven of het voorontwerp digitaal of tijdens een inloopavond gepresenteerd wordt.”

Als alles volgens plan verloopt, worden de werkzaamheden in 2023 en 2024 uitgevoerd. Hier is de blauwdruk met eerste plannen en wensen van bewoners te zien.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee