Belgische amateurvoetbal voorlopig stilgelegd; clubs willen niet voetballen zonder publiek

Print
Belgische amateurvoetbal voorlopig stilgelegd; clubs willen niet voetballen zonder publiek

Belgische amateurvoetbal voorlopig stilgelegd. Afbeelding: Roger Dohmen, Geleen, NL.

Sittard -

Het Belgische amateurvoetbal wordt stilgelegd totdat publiek weer is toegelaten. Dat heeft Voetbal Vlaanderen, organisator van de competities, dinsdag beslist. Het kabinet besliste onlangs dat vanwege het coronavirus en de oprukkende omicronvariant voorlopig geen publiek is toegelaten bij sportwedstrijden.

De competities bij de zuiderburen zijn stopgezet tot 29 januari. De eerstvolgende speelronde na de winterstop stond geprogrammeerd op 15 januari. Concreet betekent dit dat twee speelrondes uitgesteld worden. Deze worden later ingehaald. Formeel mocht er in België nog gevoetbald worden, maar zonder publiek spelen is tegen het zere been van de amateurclubs. Voetballen zonder entreegelden en kantine-inkomsten is voor hen geen optie.

Protocol

In het geval corona nog langer roet in het eten gooit en de competities definitief stopgezet moeten worden, gaat het coronaprotocol van Voetbal Vlaanderen in werking. De stand halverwege de competitie geldt dan als eindstand.

Het Belgische jeugdvoetbal wordt na de winterstop overigens niet opgeschort. Aan de hervatting van de competities op 8 en 9 januari wordt vooralsnog niet geraakt.