Dieven stelen tas van slapende vrouw (72), alerte treinreiziger trekt aan noodrem

Print
Dieven stelen tas van slapende vrouw (72), alerte treinreiziger trekt aan noodrem

Afbeelding: POLITIE

Een oplettende vrouw (49) uit Breda heeft maandag twee dieven in de trein van Eindhoven naar Breda op heterdaad betrapt. De vrouw zag hoe twee mannen een tasje wegpakten van een slapende passagier (72). De vrouw trok vervolgens aan de noodrem en deed haar verhaal bij de conducteur.

„De getuige zag dat twee mannen zich verdacht ophielden in de coupé voor haar. Een van hen pakte snel een tasje van de stoel naast een slapende vrouw”, meldt de politie.

De vrouw besloot om meteen actie te ondernemen. Ze maakte het 72-jarige slachtoffer wakker en trok aan de noodrem. Daarna vertelde ze aan de conducteur wat ze had gezien.

De mannen zijn aangesproken door NS-medewerkers. Een van hen haalde toen de gestolen tas uit zijn rugzak. Op het station in Tilburg zijn de twee verdachten (22 en 28 jaar) door het NS-personeel aan de politie overgedragen. Het criminele duo zit vast.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee