Robin Fransman, oprichter Herstel-NL, overleden

Print
Robin Fransman, oprichter Herstel-NL, overleden

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Econoom Robin Fransman, initiatiefnemer van actiegroep Herstel-NL die zich tegen de lockdown keerde, is dinsdag overleden aan de gevolgen van corona.

Het Parool meldt zijn overlijden op basis van bronnen. Bijna vier weken geleden, op 3 december, maakte Fransman via Twitter bekend corona te hebben. ‘Corona positief. Het werd ook een keer tijd,’ twitterde hij.

Niet veel later werd Fransman opgenomen in het ziekenhuis. Dinsdag overleed hij in het OLVG Oost ten gevolge van de besmetting. Fransman was bewust ongevaccineerd en uitte zich op sociale media zeer kritisch over de werking en wenselijkheid van vaccins.

Lees ook: Ministers: we hebben Herstel-NL niet gevraagd te stoppen

Fransman was, naast lobbyist en toezichthouder in de financiële sector, een van de initiatiefnemers van Herstel-NL. Die organisatie presenteerde begin 2021 een plan om de Nederlandse samenleving te heropenen, in tegenstelling tot de voortzetting van de toenmalige lockdown.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee