Huwelijk echtpaar Vermariën-Gorissen met diamanten randje

Print
Huwelijk echtpaar Vermariën-Gorissen met diamanten randje

Afbeelding: Facebookpagina Wil Houben

Voerendaal -

Echtpaar Vermariën-Gorissen uit Voerendaal was op dinsdag 28 december precies zestig jaar getrouwd, een huwelijk met een diamanten randje.

Als jongelingen kenden ze elkaar al, maar Cupido trof hen met zijn pijlen tijdens de kermis. Tegenover Kunderlinde, naast BikePoint van Alphen in Voerendaal, lag destijds een wei waarop een grote tent werd geplaatst en waar een orkest speelde.

Daar wachtten de meisjes in hun stijf gestreken petticoat op jongemannen die het aandurfden hen ten dans te vragen. Dat ging zó goed tussen deze twee, dat zij later in hun huiskamer de jeugd uit de buurt leerden dansen.

Ze kregen binnen één jaar drie kinderen: Leon en de tweeling Desiree en Diane. Inmiddels is het echtpaar opa en oma van vijf kleinkinderen en hebben ze twee achterkleinkinderen.

Mevrouw Vermariën zorgde primair voor het gezin, maar werkte daarnaast een kwart eeuw als hulp in de huishouding. Ze probeert nog regelmatig te gymmen en te wandelen. Net als haar man, die daarnaast kaart en bridget in de bibliotheek. Meneer Vermariën was als technisch medewerker werkzaam bij een aantal bedrijven in de automotive sector.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee