De Jonge roept opnieuw op: ga niet over de grens winkelen

Print
De Jonge roept opnieuw op: ga niet over de grens winkelen

Afbeelding: ANP

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge doet opnieuw een dringende oproep om niet te gaan winkelen in België of Duitsland, waar de detailhandel en horeca wel gewoon open zijn.

„Als het in Nederland niet verstandig is in winkelstraten te lopen, is het dat in Antwerpen ook niet en in Aken ook niet.”

Het kabinet besloot een week voor kerst tot een harde lockdown om te voorkomen dat de zorg overspoeld wordt door een nieuwe golf coronagevallen als gevolg van de besmettelijkere omikronvariant van het virus. Daarmee heeft Nederland veel harder ingegrepen dan landen om ons heen.

Lees ook: NS raadt af de trein naar België te pakken, want die zijn te vol

De afgelopen dagen trokken Nederlanders op grote schaal de grens over om toch wat leuks te kunnen doen. Het leidde tot files en overvolle treinen richting met name België. De Jonge zegt begrip te hebben voor mensen die dat doen. „Maar het is toch niet verstandig. Blijf gewoon thuis.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee