Streetartlandschap Heerlen met ‘hele riedel aan verse meesterwerken’

Print
Streetartlandschap Heerlen met ‘hele riedel aan verse meesterwerken’

De Auroraflat in Heerlen   Afbeelding: Website Heerlen Mijn Stad

Heerlen -

Aan het ‘streetartlandschap’ van Heerlen zijn het afgelopen jaar minstens twaalf kunstwerken toegevoegd. Dat meldt Heerlen Mijn Stad op haar website.

„Dat is een hele ‘riedel’ aan verse meesterwerken”, zo staat er te lezen. „Van gigantisch zoals de grootste mural van Europa op de Auroraflat en de laatste twee mega-murals in de Gallery XXL op de Heerlerbaan tot de mini-mijnwerkers van Jaune Art en de middeleeuwse Heerlense scenario’s in de vorm van de ravensculpturen van Dazetwo op en rondom het Pancratiusplein. Ook werden de Heerlen Letters aan de Spoorsingel zonder handen genomen.”

Een overzicht: Boa Mistura - Auroraflat; Amber Delahaye - Duivenhotel (De Bongerd); Teekens aan de Wand - voormalig Sporthuis Diana (Pancratiusstraat); Dazetwo - Middeleeuws Heerlen, meerdere sculpturen; 3TTMAN - Roofal (doorgang Morenhoek) en het Cementkunstwerk in de Plaarstraat; Jaune - Mini-minerz, verschillende paste-ups; Cleon Peterson - Flooral, Raadhuis/Tempsplein; Dazetwo & Amber Delahaye - Heerlen Letters (Spoorsingel), Iman Raad - XXL Gallery (Heerlerbaan); Maya Hayuk - XXL Gallery (Heerlerbaan) en Dazetwo & ZAI - Samenwerking, mural in de Bredestraat.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee