Geen oliebollen, maar steenbollen; Koopmans vergeet de gist

Print
Geen oliebollen, maar steenbollen; Koopmans vergeet de gist

Afbeelding: ANP/HH

Als je toevallig een oliebollenmix hebt gekocht van Koopmans, dan kun je maar beter snel de verpakking controleren. Koopmans heeft woensdag laten weten dat de gist in een aantal oliebollenmixen ontbreekt. Het resultaat: bollen van steen.

„Dit is niet schadelijk, maar u kunt er geen echte oliebollen mee bakken”, staat te lezen op de site. Een behoorlijke domper voor mensen die hadden gehoopt zelfgemaakte oliebollen te serveren. Wie toch met de bakmix aan de slag gaat, komt van een koude kermis thuis; het beslag zal niet rijzen met keiharde oliebollen als resultaat.

Volgens Koopmans gaat het om de verpakkingen met productiecode L212447 en 3 februari 2022 als houdbaarheidsdatum. Deze mensen kunnen hun geld terugvragen. Toch is de kans vrij klein dat je een pakje ’steenbollen’ in huis hebt gehaald: „Gelukkig is meer dan 99 procent van de oliebollenmixen wel goed geproduceerd”, schrijft de bakmixproducent.

Voor de pechvogels heeft Koopmans de volgende boodschap: „Onze welgemeende excuses voor het ongemak en we wensen u een fijne jaarwisseling.”

Hoe de fout heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk. Het bedrijf is niet bereikbaar voor commentaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee