Wereldkampioen Gerwyn Price roept op WK darts uit te stellen na positieve test Dave Chisnall

Print
Wereldkampioen Gerwyn Price roept op WK darts uit te stellen na positieve test Dave Chisnall

Corona werpt een donkere schaduw over het WK darts in Londen. Na Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort en Michael van Gerwen heeft nu ook Dave Chisnall positief getest.

De 41-jarige Engelsman zou het vandaag in de derde ronde opnemen tegen Luke Humphries, die nu zonder te spelen doorstoot naar de achtste finales.

De vraag rijst of het WK darts nog kan verdergaan nu de spelers bij bosjes vallen. Regerend wereldkampioen Gerwyn Price heeft via Instagram opgeroepen om het toernooi uit te stellen.

„Het toernooi moet worden uitgesteld”, zegt hij op een story op Instagram. Iets soortgelijks riep hij dinsdag ook al, nadat Van Gerwen positief testte. „Het toernooi is gedevalueerd. Ik speel liever tegen de allerbesten. Ik ben er ziek van dat deze spelers niet meer mee mogen doen vanwege covid...”

Chisnall was aan zijn veertiende WK darts toe en haalde vorig jaar nog de halve finales.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee