Gemeente Weert stapt vanaf 2023 over op lokale, duurzame stroom

Print
Gemeente Weert stapt vanaf 2023 over op lokale, duurzame stroom

De bouw van drie windmolens langs de A2 bij Weert is in volle gang.  Afbeelding: Jeroen Kuit

Weert -

De straatverlichting, , verkeerslichten en gemeentelijke gebouwen in Weert gaan vanaf 2023 allemaal werken op lokaal opgewekte, duurzame elektriciteit.

Dat meldt de gemeente Weert. Het huidige energiecontract van de gemeente loopt af. B en W kiezen ervoor de elektriciteit de komende jaren in te kopen bij OM Nieuwe Energie. De lokale energiecoöperatie WeertEnergie is aangesloten bij OM.

De gemeente verbruikt per jaar ongeveer 5,8 miljoen kWh aan stroom, wat vergelijkbaar is met het verbruik van 2100 huishoudens. „De prijs van duurzaam opgewekte elektriciteit ligt naar verwachting op een gelijk niveau als dat van conventionele energie, waarbij aanvullend groencertificaten worden ingekocht”, zegt wethouder Henk van de Loo. Hij denkt niet duurder uit te zijn met de overeenkomst.

Weert wil dat in 2030 de helft van de elektriciteit die wordt gebruikt van duurzame, lokale afkomst is. WeertEnergie levert daaraan een bijdrage met enkele zonneweides en drie in aanbouw zijnde windmolens langs de A2.

De gemeente hoopt dat ook bedrijven en burgers in Weert overstappen op lokale, duurzame elektriciteit.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee