Informatiebijeenkomsten inwoners Buggenum, Haelen en Horn over hoogwatercrisis

Informatiebijeenkomsten inwoners Buggenum, Haelen en Horn over hoogwatercrisis

Afbeelding: Archief De Limburger

Heythuysen -

De gemeente Leudal heeft in oktober een evaluatiebijeenkomst gehouden over de bestrijding van de hoogwatercrisis. Tijdens dit treffen zijn ervaringen van inwoners als input meegenomen voor de quickscan die door een onafhankelijk onderzoekbureau is uitgevoerd.

De gemeente wil samen met inwoners bekijken wat er omtrent de waterkeringen en het retentiebekken in mogelijke toekomstige crisissituaties verbeterd kan of moet worden. Daarom worden er op maandag 24 en woensdag 26 januari bijeenkomsten gehouden voor inwoners uit Horn, Haelen en Buggenum.

Locaties

De informatiebijeenkomst op maandag 24 januari is bedoeld voor inwoners van Horn en de Broekweg in Haelen. Deze vindt plaats in het zalencentrum De Bombardon in Heythuysen van 19.00 uur tot 20.30 uur.

De informatiebijeenkomst op 26 januari is voor inwoners van Buggenum en vindt plaats in het gemeenschapshuis De Roffert in Buggenum van 19.00 uur tot 21.30 uur. Hier zijn ook specialisten van Rijkswaterstaat en het Waterschap bij aanwezig.

Aanmelden

Inwoners kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst van hun dorp via bmo@leudal.nl. Bij de binnenkomst vindt een coronacheck plaats door QR-codes te scannen. Als de bijeenkomsten niet fysiek kunnen plaatsvinden, worden deze digitaal ingericht. Deelnemers ontvangen dan tijdig bericht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee