Voormalig Feyenoord-speler Christian Gyan (43) overleden

Print
Voormalig Feyenoord-speler Christian Gyan (43) overleden

Christian Gyan, voormalig speler van Feyenoord, is op 43-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn biograaf Michel van Egmond aan de Telegraaf bevestigd.

Gyan stond tussen 1997 en 2007 onder contract bij Feyenoord en groeide uit tot een cultheld in de Kuip. Tijdens de gewonnen UEFA Cup-finale van 2002 speelde hij negentig minuten mee tegen Borussia Dortmund.

Ongeneeslijk ziek

Na zijn carrière ging het mis met Gyan. Hij kreeg financiële problemen, maar via hulp van Van Egmond met het publiceren van een biografie leek het beter met hem te gaan. Eind november kwam echter het nieuws door dat hij ongeneeslijk ziek was en dat Feyenoord al bezig was met het voorbereiden van een ’waardig afscheid’.

Zelf gaf hij aan dat het naar omstandigheden goed ging met hem. Gyan speelde behalve voor Feyenoord ook voor Excelsior, de Finse clubs Turku en RoPS en Wrexham (Wales). In 2010 zette de 23-voudig Ghanese international een punt achter zijn profcarrière.

Kalou

Bonaventure Kalou, ex-spits van Feyenoord, heeft ook op zijn Instagram het overlijden van zijn voormalig teamgenoot en vriend gemeld.

„Rust zacht mijn vriend, je hebt hard gevochten. Mijn gedachten gaan naar Anita en de kinderen”, schrijft Kalou op Instagram.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee